Zakumaj.pl

Dyniowy crème brûlée – jak go przyrządzić?

Wymagany czas: 50 min.
Dyniowy crème brûlée – jak go przyrządzić?

Creme brulee to jeden z najdelikatniejszych, a jednocześnie najbardziej znanych deserów na świecie. Jest niewielki, jednak charakterystyczna skorupka na wierzchu czyni go niezwykle rozpoznawalnym. Nie musi mieć zawsze neutralnego waniliowego smaku, bardzo dobrze sprawdza się jako deser o smaku dyni – co sprawia, że bardzo dobrze pasuje na przyjęcie halloweenowe.

  • Jakie składniki są niezbędne?

    Jakie składniki są niezbędne?

    Dobre, świeże składniki to podstawa stworzenia cremee brulee o smaku dyni. Pomiędzy produktami powinny znaleźć się:

    200 g dyni,

    4 żółtka,

    4 łyżki cukru brązowego,

    1 szklanka śmietany 36%,

    1 szklanka śmietany 18%,

    1/2 szklanki cukru,

    1/4 łyżeczki cynamonu,

    1/4 łyżeczki soli,

    gałka muszkatołowa,

    syrop malinowy.

Strona 1 z 5
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz