Zakumaj.pl

Dyniowy crème brûlée – jak go przyrządzić?

Wymagany czas: 50 min.
Dyniowy crème brûlée – jak go przyrządzić?

Crème brûlée to jeden z najdelikatniejszych, a jednocześnie najbardziej znanych deserów na świecie. Jest niewielki, jednak charakterystyczna skorupka na wierzchu czyni go niezwykle rozpoznawalnym. Nie musi mieć zawsze neutralnego waniliowego smaku, bardzo dobrze sprawdza się jako deser o smaku dyni – co sprawia, że bardzo dobrze pasuje na przyjęcie halloweenowe.

  • Jakie składniki są niezbędne?

    Jakie składniki są niezbędne?

    Dobre, świeże składniki to podstawa stworzenia crème brûlée o smaku dyni. Pomiędzy produktami powinno znaleźć się:
    * 200 g dyni,
    * 4 żółtka,
    * 4 łyżki cukru brązowego,
    * 1 szklanka śmietany 36%,
    * 1 szklanka śmietany 18%,
    * 1/2 szklanki cukru,
    * 1/4 łyżeczki cynamonu,
    * 1/4 łyżeczki soli,
    * gałka muszkatołowa,
    * syrop malinowy.

Strona 1 z 5
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz