Advertising
Zakumaj.pl

Jak przygotować maseczkę z moreli i brzoskwiń?

Opiekun artykułu: zacieszek
Jak przygotować maseczkę z moreli i brzoskwiń?

Jak przygotować maseczkę z moreli i brzoskwiń?

Morele i brzoskwinie... Właśnie o tym połączeniu będzie dzisiejszy artykuł. Nie mam zamiaru jednak rozwodzić się nad smakiem tych wspaniałych owoców. Skupię się bardziej na zastosowaniu ich w produkcji kosmetyków. O maseczce z samej moreli powstał już jeden tekst, z tego dowiesz się, czemu warto dodać do niej brzoskwinię. Połączenie obu tych owoców sprawi, że kosmetyk zyska właściwości nawilżająco-odżywcze. Idealnie sprawdzi się w przypadku posiadaczek zmęczonej skóry twarzy. Po zastosowaniu maseczki twoja skóra stanie się gładka, promienna i będzie miała bardzo przyjemny zapach. Pamiętaj o tym, że zadbana cera jest podstawą pięknego wyglądu oraz wspaniałego samopoczucia. Chcesz dobrze wyglądać? Nic prostszego! Wystarczy, że zapoznasz się z zamieszczonym poniżej przepisem. Przygotowanie maseczki jest niezwykle proste, więc nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Potem wystarczy już tylko ją nałożyć i obserwować zmiany, które pojawią się po jej użyciu.

Advertising
Advertising
Czego potrzebujesz:

Do przygotowania maseczki będziesz potrzebować:

2 świeże morele

1 świeża brzoskwinia

3 łyżeczki miodu

9 łyżek zmielonych płatków migdałowych

3 łyżki śmietany kremówki

  • Przygotowanie owoców

    Przygotowanie owoców

    Najlepiej będzie, jeżeli maseczkę będziesz przygotowywać w kuchni. Odpowiednim miejscem będzie blat stołu – zmieścisz na nim wszystkie produkty oraz blender. Nie przejmuj się, jeżeli zakupione przez ciebie owoce są nieco poobijane, i tak musisz je pokroić. Zacznij od obrania ze skórki zarówno brzoskwini, jak i moreli. Następnie usuń z owoców pestki.

  • Rozdrabnianie

    Rozdrabnianie

    Gdy owoce będą już obrane i pozbawione pestek, trzeba je rozdrobnić. Najlepiej będzie, jeżeli wrzucisz wszystko do blendera. W ten sposób uzyskasz świetnie wymieszaną papkę, jakiej nie udałoby ci się uzyskać własnymi siłami.

  • Kolejne składniki

    Po zmieleniu owoców przełóż je do miseczki. Teraz przyszedł czas na dołożenie innych składników. Dodaj więc miód oraz śmietankę. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj.

  • Migdały

    Migdały

    Teraz pozostało już tylko dodać ostatni ze składników – migdały. W momencie gdy znajdą się w miseczce, znowu musisz wymieszać jej zawartość. Czynność powinna trwać tak długo, aż papka w miseczce zacznie przypominać swoją konsystencją maseczkę. Jeżeli jest ona zbyt wodnista, możesz dodać do niej więcej migdałów albo miodu. Pamiętaj o tym, że im bardziej soczyste będą owoce, tym więcej migdałów musisz dodać do kosmetyku.

  • Chłodzenie

    Gdy maseczka będzie już mieć pożądaną konsystencję, przyszedł czas na jej schłodzenie. Wstaw więc miseczkę do lodówki. Powinna w niej przeleżeć 30 minut.

  • Nakładanie

    Nakładanie

    Gdy minie pół godziny, możesz już wyjąć miseczkę z lodówki. Maseczka jest już gotowa do nałożenia. Pamiętaj o tym, by nałożyć ją na oczyszczoną skórę twarzy. Kosmetyk powinnaś pozostawić na niej przez 20 minut.

  • Osuszanie

    Osuszanie

    Po upływie tego czasu zmyj maseczkę przy użyciu ciepłej wody. Potem delikatnie osusz twarz. Teraz możesz nałożyć na nią krem, który zazwyczaj stosujesz wieczorem.

Popularne tagi
  • cerkiew
  • pieniądze
  • pałac schonbrunn
  • miejsca na rodzinne wycieczki
  • termy
  • maria teresa
  • kali
  • sezon letni
  • reklamacja
  • zamek książąt pomorskich
  • przewodniki
  • solina
  • oznakowanie bagażu
  • wafle z syropem
  • wiza
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising