Zakumaj.pl

Jak przygotować świąteczne ozdoby z suszonych owoców?

5.0 (razem głosów: 2)

Ozdoby świąteczne to nie tylko kupne bombki, łańcuchy i lampki choinkowe, ale również wszystko to, co można wykonać samodzielnie. Zaletą takich ozdób jest przyjemność ich wykonywania, satysfakcja, że zrobiło się je własnoręcznie, dobra zabawa, gdy robi się je całą rodziną oraz możliwość wykorzystania ich do ozdabiania nie tylko choinki, ale i całego domu. Jedną z ładniejszych i pachnących ozdób można wykonać z suszonych owoców.

Jak przygotować świąteczne ozdoby z suszonych owoców?
  • Wybór owoców

    Wybór owoców

    Pierwszym krokiem do wykonania ozdób z owoców jest zakupienie odpowiednich składników. Do wykonania suszonych dekoracji najlepiej nadają się pomarańcze, limonki oraz cytryna, chociaż można wykorzystać także jabłka, które również kojarzą się ze świętami. Warto zadbać o to, żeby owoce miały ładny kolor i grubą skórkę, dzięki czemu będzie można je łatwiej pokroić. Do krojenia trzeba wykorzystać ostry nóż, żeby ucinać plasterki za jednym razem, gładko, bez postrzępionych fragmentów, które mogłyby popsuć wygląd ozdoby.

Strona 1 z 4
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz