Zakumaj.pl

Jak przyrządzić faszerowaną dynię?

Jak przyrządzić faszerowaną dynię?

Dynia, chętnie jadana przez całą jesień, może być podstawą zarówno słodkich deserów, jak i dań obiadowych. Jednak zamiast używać jej jedynie do gotowania zupy, można przyrządzić z dyni pyszne drugie danie. Będzie nie tylko smaczne, ale bardzo ciekawe kolorystycznie. Oto przepis.

  • Jakie składniki są potrzebne?

    Jakie składniki są potrzebne?

    Świeże składniki dają gwarancję smaku oraz trwałości potrawy, dlatego do wykonania faszerowanej dyni niezbędne będą:
    * 1 mała dynia,
    * 1 puszka kukurydzy,
    * 1 cebula,
    * 500 g mięsa mielonego,
    * papryka słodka mielona,
    * chili mielone,
    * zioła prowansalskie,
    * pieprz,
    * sól,
    * koncentrat pomidorowy.

Strona 1 z 5
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz