Zakumaj.pl

Jak przyrządzić faszerowaną dynię?

Jak przyrządzić faszerowaną dynię?

Dynia, chętnie jadana przez całą jesień, może być podstawą zarówno słodkich deserów, jak i dań obiadowych. Jednak zamiast używać jej jedynie do gotowania zupy, można przyrządzić z dyni pyszne, drugie danie. Będzie nie tylko smaczne, ale bardzo ciekawe kolorystycznie. Oto przepis.

  • Jakie składniki są potrzebne?

    Jakie składniki są potrzebne?

    Świeże składniki dają gwarancję smaku oraz trwałości potrawy, dlatego do wykonania faszerowanej dyni niezbędne będą:

    1 dynia, mała,

    1 puszka kukurydzy,

    1 cebula,

    500 g mięsa mielonego,

    papryka słodka, mielona,

    chili mielone,

    zioła prowansalskie,

    pieprz,

    sól,

    koncentrat pomidorowy.

Strona 1 z 5
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz