Advertising
Zakumaj.pl

Jak zrobić pyszną surówkę z kapusty i jabłka?

Opiekun artykułu: martitta
Jak zrobić pyszną surówkę z kapusty i jabłka?

Jak zrobić pyszną surówkę z kapusty i jabłka?

Do obiadu lub jako przekąskę warto podać pyszną surówkę. Nie musi być bardzo wymyślna. Wystarczą podstawowe składniki, które zapewnią organizmowi zdrowie, a podniebieniu – doskonały smak. Poniżej podpowiadamy, w jaki sposób przyrządzić prostą, dobrą surówkę.

Advertising
Advertising
  • Potrzebne składniki spożywcze

    Potrzebne składniki spożywcze

    Do wykonania surówki potrzebne są odpowiednie składniki. Powinny być świeże i dobrej jakości, aby smak był wyjątkowy. Wśród niezbędnych elementów muszą znaleźć się:
    * 40 dag młodej kapusty,
    * 2 jabłka,
    * 2 łyżki oliwy z oliwek,
    * 3 łyżki koperku,
    * sok z cytryny,
    * cukier,
    * sól.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Kapustę przemyć. Pozbyć się uszkodzonych liści z wierzchu kapusty, po czym posiekać ją na mniejsze kawałki. Następnie zetrzeć kawałki na tarce o średnich oczkach. Uzyskane kawałki przełożyć do miski.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Wszystkie jabłka umyć dokładnie pod zimną wodą, a następnie zetrzeć na tarce. Obrać jabłka należy tylko, jeżeli skórka jest zniszczona i nie wygląda dobrze. Starte jabłko skropić sokiem z cytryny.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Koperek umyć i posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać olej, przyprawy i wymieszać. Do kapusty przełożyć jabłka, polać całość olejem z dodatkami i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną surówkę podawać od razu po przygotowaniu.

Popularne tagi
  • dodatek do dań
  • sałatka ze szparagów
  • mango
  • kurczak w panierce
  • marchewki z ciasta francuskiego
  • przepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem
  • przygotowanie sałatki z surimi
  • sałatka z fasolki szparagowej
  • cebula
  • ryż
  • ketchup
  • ananas
  • sałatka z kurczakiem i orzechami
  • mięso
  • sałatka z brokułem
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising