Zakumaj.pl

Które warzywa chronią przed rakiem i zwiększają odporność?

Które warzywa chronią przed rakiem i zwiększają odporność?

O tym, że warzywa niosą ze sobą zdrowie, wiadomo od dawna. Poprawiają odporność i wzmacniają, jednak dopiero od kilkunastu lat podkreśla się, że mogą być przydatne w ochronie przed rakiem. Zawarte w warzywach składniki mogą prowadzić do zmniejszania ryzyka zachorowania, a nawet wspomagają leczenie raka, kiedy już pojawi się on w organizmie.

  • Wspaniały pomidor

    Wspaniały pomidor

    Były doceniane już od dawna, chociaż przez długie lata ludzie nie zdawali sobie sprawy, jak cenne składniki w sobie posiadają. Pomidor zawiera bardzo dużo likopenu, antyoksydantu, który nadaje mu czerwony kolor, a jednocześnie wzmacnia ochronę przed rakiem prostaty i rakiem skóry spowodowanym nadmiarem opalania. Co istotne, to nie świeży pomidor, zerwany prosto z krzaka daje najlepsze efekty, lecz przetworzony, czyli w sosie albo w zupie. Dzieje się tak ze względu na to, że w takiej postaci likopen jest łatwiej przyswajalny przez organizm.

Strona 1 z 4
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz