Zakumaj.pl

Przepis na przystawkę z ciasta francuskiego i szparagów

Poziom trudności: Łatwe , Wymagany czas: 25 min.
Przepis na przystawkę z ciasta francuskiego i szparagów

Entuzjastów ciasta francuskiego nie brakuje. Kiedy jest świeże, to jednocześnie można wyczuć jego chrupkość, a także maślany, specyficzny smak. Co więcej, pasuje ono idealnie do wypieków słodkich i wytrawnych, a pierwszy przepis na jego przygotowanie pochodzi z XVII wieku. Jego wykonanie jest trudne, ale za to każdy z nas może kupić płat ciasta francuskiego w niemalże wszystkich delikatesach oraz dyskontach. Jest to stosunkowo tani produkt, a za jego pomocą można przygotować zarówno niebanalny obiad, deser, jak i wytrawną przystawkę. Poniższy przepis pokaże ci, jak wykonać nieskomplikowaną i szybką przekąskę, której bazę stanowi właśnie ciasto francuskie.

  • Wałkowanie ciasta

    Przygotowanie przystawki rozpocznij od rozwałkowania ciasta francuskiego. Weź jedno opakowanie i rozwałkuj je na stole. Następnie posmaruj je delikatnie serkiem homogenizowanym, ale nie słodkim. Następnie pokrój ciasto na dziesięć równych części (jeden kawałek będzie miał około 25 centymetrów).

Strona 1 z 4
Pokaż wszystko »
Czego potrzebujesz:

1 opakowanie ciasta francuskiego

10 zielonych szparagów

1 jajko

1 opakowanie serka homogenizowanego (wytrawnego)

15 g żółtego sera

1 opakowanie ciasta francuskiego 10 zielonych szparagów 1 jajko 1 opakowanie serka homogenizowanego (wytrawnego) 15 g żółtego sera
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz