Zakumaj.pl

Poprawny sposób gotowania kaszy jaglanej

Poprawny sposób gotowania kaszy jaglanej

O kaszy jaglanej mówi się coraz więcej, jako o jednym z najzdrowszych produktów na rynku. Przez pewien czas była zapomniana lub marginalizowana wśród dań, jednak teraz jej wartość odżywcza zaczęła być podkreślana. Jest to danie dobre zarówno na co dzień, w celu utrzymania prawidłowego zdrowia organizmu, jak również w czasie stosowania diety odchudzającej.

  • Przygotowanie kaszy

    Przygotowanie kaszy

    Przed rozpoczęciem gotowania konieczne jest przede wszystkim poprawne przygotowanie ziaren kaszy jaglanej. Wymaga to przepłukania ich dokładnie pod bieżącą, zimną wodą. Najwygodniej jest płukać ziarenka na drobnym sitku, mieszając je ręką, żeby wszystkie były oczyszczone. Zapewni to ich lepszy smak.

Strona 1 z 4
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz