Advertising
Zakumaj.pl

Jak przyrządzić tosty z duchami na Halloween?

Opiekun artykułu: krzempek
Jak przyrządzić tosty z duchami na Halloween?

Jak przyrządzić tosty z duchami na Halloween?

Świętowanie Halloween nie wymaga czekania do późnych godzin nocnych. Można rozpocząć już o poranku, zwłaszcza gdy ma się małe dzieci, które wieczorem będą chciały przede wszystkim spać. W takiej sytuacji tosty z duszkami na śniadanie będą idealne, żeby urozmaicić pierwszy posiłek w tym szczególnym dniu.

Advertising
Advertising
  • Potrzebne składniki

    Potrzebne składniki

    Niewiele potrzeba, żeby przygotować dobre śniadanie nie tylko dla dziecka, ale dla całej rodziny. Niezbędne będą do tego:
    * 500 g żółtego sera,
    * 1/2 główki czosnku,
    * 1 opakowanie chleba tostowego,
    * masło,
    * ketchup,
    * foremka duszek lub szablon.

  • Krok pierwszy

    Plasterki sera ułożyć na stole i wyciąć z nich duszki. Foremką jest to bardzo proste, ale można skorzystać również z szablonów dostępnych w Internecie. Wydrukować wzór.Wycinając go, najlepiej zostawić margines 1 cm wokół duszka. Przyłożyć szablon do sera, przymocować wykałaczką, żeby był w jednym miejscu, po czym nakłuwać szablon wykałaczką, żeby odbił się na serze. Wyciąć duszki z nabiału przy pomocy noża.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Oczy duszka wyciąć przy pomocy słomki do napojów. Chleb – tyle tostów, ile chce się podać – posmarować masłem. Ułożyć je na czystej blasze do pieczenia albo na blasze przykrytej papierem do pieczenia.Wsunąć blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Przypiekać, aż będą złocistobrązowe.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Każdy z tostów natrzeć czosnkiem, a następnie położyć na nim plasterek sera-duszka. Powinien delikatnie się rozpuścić.Tosty podawać z ketchupem albo oprószone lekko mieloną papryką. Smacznego!

Popularne tagi
  • dziecko
  • pomidor
  • jadłospis
  • drugie śniadanie
  • śmietanka
  • owoce
  • świętowanie halloween
  • przepis na babeczki szpinakowe
  • kapusta pekińska
  • jedzenie
  • pieczenie
  • orzeszki
  • ser feta
  • papryka
  • przepis na szpinakowe muffinki
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising