Zakumaj.pl

W jaki sposób zablokować zdjęcia na Facebooku?

W jaki sposób zablokować zdjęcia na Facebooku?

Zdjęcia wrzucane na Facebooka nie muszą być oglądane przez wszystkim. Jeśli nie chcesz udostępniać ich wszystkim albo wolisz, żeby oglądali je tylko znajomi, możesz zablokować wyświetlanie obrazów. Nie wiesz jak? Zapraszamy do poznania prostego sposobu.

  • Pierwszy krok

    Pierwszy krok

    Na początku trzeba wejść na stronę główną Facebooka – na komputerze albo telefonie, w zależności od tego, czego używa się częściej – i zalogować do własnego konta.

  • Drugi krok

    Drugi krok

    Po wpisaniu loginu oraz hasła i przejściu na swoje konto wybrać opcję „Zdjęcia”. Znajduje się ona w lewym menu, tuż pod zdjęciem, które ma się ustawione jako profilowe.

  • Trzeci krok

    Trzeci krok

    Następnie wybrać kolejną opcję, która znajduje się nad zdjęciami. Opcja nazywa się „Pokaż wszystkie zdjęcia”. Dzięki niej wyświetlają się wszystkie wgrane wcześniej fotografie albo albumy ze zdjęciami, w zależności od tego, jaki układ preferowało się podczas ich umieszczania na stronie.

  • Czwarty krok

    Czwarty krok

    Po wyświetleniu się wszystkich zdjęć albo albumów pojawi się coś jeszcze, mianowicie ikonka przedstawiająca ludzika oraz strzałkę. Gdy naciśnie się ją, będzie można ustawić nowe ustawienia dla zdjęć bądź zdjęcia – zablokowane nie muszą być wszystkie, lecz wybrane.

  • Piąty krok

    Piąty krok

    Aby zablokować wszystkie zdjęcia i nie udostępniać ich wszystkim, wystarczą zwykłe ustawienia, tzw. ustawienia standardowe i opcja „zablokuj” W przypadku, kiedy chce się udostępniać zdjęcia konkretnym osobom należy wykorzystać „ustawienia niestandardowe”. Pojawi się opcja „te osoby lub listy...”, z której należy wybrać „określone osoby lub listy”. Po dokonaniu tego można wpisać imiona i nazwiska osób, które mogą oglądać fotografie w facebookowym albumie.

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz