Advertising
Zakumaj.pl

Przystawki na ciepło (60)

  • Jak przygotować bułki drożdżowe z serem i szynką?

    Bułeczki z szynką oraz serem można zrobić całkiem szybko. Są smaczne, puszyste i zaskoczą swoim smakiem całą rodzinę. Nadają się na każdy posiłek dnia, nawet zimne, jednak najlepiej smakują, kiedy są jeszcze bardzo ciepłe. Wypróbuj je i zakochaj się w nich do szaleństwa. Czytaj więcej »

    agau

  • Jak przyrządzić smażoną cukinię?

    Cukinia, zielona i soczysta, jest doskonałym dodatkiem do obiadu, jak również przekąską na kolację. Stanowi zdrowy dodatek do diety, który warto jadać, korzystając z jego dobroczynnych właściwości. Zarówno latem, jak i jesienią można objadać się cukinią oraz warto z tego korzystać – dla siebie, dla smaku, dla swojego zdrowia. Oto podpowiedź, w jaki sposób zrobić smaczną cukinię z patelni. Czytaj więcej »

    ewajan

  • Nadziewane papryczki jalapeno – jak je przyrządzić?

    Papryczki jalapeno to nie tylko dodatek do egzotycznych dań. Bez problemu mogą być one wykorzystywane do zrobienia ciekawych, pikantnych i bardzo dobrych przystawek. Są szczególnie polecane wszystkim, którzy lubią ostre dodatki, jak również jako element niezbędny do piwa, którego smak wspaniale podkreśla. Czytaj więcej »

    olaszmeja

  • Ziemniaki zapiekane z parmezanem – jak je przyrządzić?

    Ziemniaki to warzywo, które warto zjeść zawsze. Najlepiej z dodatkami, które podkreślą smak i sprawią, że każda ziemniaczana potrawa jest inna. Jeśli masz ochotę na połączenie swojskich ziemniaczków z kuchnią włoską, dodaj do nich parmezan, tworząc danie, któremu nie będziesz mógł się oprzeć. Czytaj więcej »

    jakub

  • Jak przyrządzić szparagi z kozim serem i orzechami?

    Jest kilka dodatków, dzięki którym szparagi smakują wyśmienicie. Są wśród nich orzechy oraz kozi ser, które połączone dają potrawę idealną jako przystawka przed większym posiłkiem. Szparagi zaostrzą apetyt, obudzą ochotę na więcej podczas głównego posiłku. Dodatkowo kształt zielonego warzywa zachęca do wolnego przegryzania podczas miłej rozmowy przy stole. Czytaj więcej »

    lucia

  • Ziemniaki zapiekane z boczkiem – jak je przygotować?

    Z ziemniaków można tworzyć jedne z najlepszych potraw, idealne zarówno latem, jak i jesienią, która zachęca do ziemniaczanych posiłków. Nie na darmo wielu osobom jesienne wieczory kojarzą się z pieczonymi w ognisku ziemniaczkami. Obecnie zrobienie ogniska, w którym można takie wypiekać, jest trudniejsze, zwłaszcza w mieście, ale to nie oznacza, że nie ma szans na urozmaicenie sobie dnia pieczonym ziemniaczkiem. Czytaj więcej »

    kondik

  • Jak zrobić pyszne ziemniaki po szwedzku?

    Do kuchni szwedzkiej zagląda się rzadko, z wielką stratą dla podniebienia i codziennego jadłospisu. Znajduje się w niej wiele potraw, w których z powodzeniem można się zakochać. Potrawy z ziemniaków są szczególnie ciekawe, smaczne oraz sycące, czy podawane są na obiad z dodatkami, czy na kolację. Oto podpowiedź, jak je przygotować, aby smakowały jak ze szwedzkiego stołu. Czytaj więcej »

    daaaria

  • Jak przygotować ciasto na gofry?

    Gofry niektórym kojarzą się przede wszystkim z wakacjami, jednak są równie dobrym posiłkiem na deser, na śniadanie, na kolację, zwłaszcza że można z powodzeniem okrasić je różnymi dodatkami. Jeśli tylko ma się w domu gofrownicę – w dowolnym kształcie – warto spróbować zrobić przysmak samodzielnie, wykorzystując do tego podany niżej przepis na smaczne ciasto. Czytaj więcej »

    putol

  • Ziemniaki zapiekane z pomidorami – jak je przyrządzić?

    Ciepłe sycące danie na jesienny wieczór to marzenie większości z nas. Gdy po całym dniu na zewnątrz przychodzi się w końcu do domu, chce się zjeść coś smacznego i pięknie pachnącego. Wszystkie warunki spełniają swojskie ziemniaki, których jesienią jest pod dostatkiem. Warto przygotować je z dodatkami, które sprawią, że danie będzie jeszcze bardziej sycące. Oto podpowiedź, jak to zrobić. Czytaj więcej »

    pynia

  • Ciekawy sposób na karmelizowany boczek

    Jeśli masz ochotę na coś, co nie jest zdrowe i niskokaloryczne – zrób karmelizowany boczek. Smakuje wyśmienicie i może stanowić przekąskę podczas spotkania ze znajomymi, przystawkę, dodatek do oglądanego filmu, który miło chrupać niczym standardowe przekąski. Jak go przygotować? Podpowiadamy w poniższym artykule. Czytaj więcej »

    artur

  • Smażenie bakłażanów – podstawowe zasady

    Bakłażan jest interesującą rośliną, która śmiało zagląda do sklepów spożywczych. Jednak często onieśmiela, ponieważ nie wiadomo, jak przygotować bakłażana, z czym go podać, w jaki sposób sprawić, żeby stał się smacznym posiłkiem, do którego będzie się z chęcią wracało. Jeżeli do tej pory nie miałaś do czynienia z bakłażanem, a chcesz go spróbować, podpowiadamy, jak go smażyć. Prosto i z dobrym efektem. Czytaj więcej »

    dzieciol

  • Jak przyrządzić smaczne krewetki z sosem koperkowym?

    Krewetek nie trzeba koniecznie podawać z egzotycznymi dodatkami. Można przyrządzić je w bardziej swojski sposób, który pozwoli na połączenie tradycyjnego smaku z lubianymi owocami morza. Jeśli ma się ochotę na coś innego niż mięso z kurczaka, dobrze jest wypróbować coś łatwego, szybkiego i bardzo smacznego – oto prosty przepis. Czytaj więcej »

    ajstii

Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • jedzenie
  • farsz
  • roladki z kurczaka
  • tymianek
  • kromka chleba
  • danie na ciepło
  • przepis na ziemniaki z parmezanem
  • folia aluminiowa
  • słodycze
  • słodka przekąska
  • sos pomidorowy
  • jak zrobić przystawkę z ciasta francuskiego
  • egzotyczne przyprawy
  • produkty spożywcze
  • dodatki do gofrów
  • jajka
  • garnek
  • deser
  • orzechy włoskie
  • koperek
  • szaszłyki
  • majeranek
  • boczek w cukrze
  • ciasto drożdżowe
  • kulinaria