Zakumaj.pl

Jak przygotować grog?

Jak przygotować grog?

Historia grogu sięga jeszcze XVIII wieku, kiedy to rum zaczęto rozcieńczać wodą, żeby marynarze nie upijali się tak łatwo. Zalecił to Edward Vernon, o przezwisku „Old Grog” ze względu na materiał, z którego był uszyty płaszcz, w którym ciągle chodził.

Obecnie grog stanowi jeden z najchętniej wybieranych napojów rozgrzewających w czasie mroźnej zimy. Jeden kubek potrafi rozbudzić i rozgrzać, jak nic innego.

  • Potrzebne składniki spożywcze

    Potrzebne składniki spożywcze

    Żeby wykonać aromatyczny i smaczny grog należy przygotować pełen zestaw składników, czyli:

    600 ml wody,

    150 ml rumu ciemnego,

    2 cytryny,

    4 goździki,

    2 łyżki cukru,

    kawałek laski cynamonu.

Strona 1 z 4
Pokaż wszystko »
Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz