Zakumaj.pl

Jak szybko usunąć konto na Naszej-klasie?

Jak szybko usunąć konto na Naszej-klasie?

Nasza-klasa była swego czasu popularnym portalem łączącym znajomych z dawnych lat szkolnych. Cieszyła się ogromną popularnością, zanim nastał czas Facebooka, Tumbira oraz innych, obecnie znacznie popularniejszych stron internetowych. Spowodowało to, że Nasza-klasa straciła na popularności i coraz więcej osób decyduje się na usunięcie konta. Instrukcja: jak to zrobić – będzie bardzo przydatna.

  • Pierwszy krok

    Pierwszy krok

    Na początku, nim przejdzie się do usuwania konta, należy usunąć wszelkie informacje o sobie, jakie wgrało się na stronę – dane osobowe, zdjęcia, numer GG oraz innych komunikatorów, numer telefonu, adres mailowy, aby nic nie zostało w bazie. Usunięcie danych z bazy nk jest bardzo trudne, choć może nie aż tak utrudnione, jak z bazy Facebooka.Usuwanie dotyczy również korespondencji prowadzonej przez serwis. Pola obowiązkowe, które nie powinny być puste, uzupełnić informacją, np. Abrakadabra.

  • Drugi krok

    Po usunięciu wszystkich danych wylogować się, a następnie ponownie zalogować się na stronie Naszej-klasy, korzystając ze swojego loginu i hasła.

  • Trzeci krok

    Trzeci krok

    Po poprawnym zalogowaniu się przejść do zakładki „edycja profilu” i wybrać opcję „zaawansowane”, która pozwoli na przejście do bardziej rozbudowanych czynności. Należy odnaleźć zakładkę „usuń konto” i nacisnąć ją.

  • Czwarty krok

    Gdy naciśnie się „usuń”, pojawi się komunikat ze strony nk o następującej treści: „Usunięcie konta jest nieodwracalne i spowoduje, m.in. skasowanie Twojej listy znajomych, galerii zdjęć, wypisanie ze szkół i klas. Informujemy, że zgodnie z Art. 5.5 naszego Regulaminu usunięcie konta nie jest równoznaczne z usunięciem danych osobowych z bazy serwisu nasza-klasa.pl. Jeśli chcesz usunąć te dane, prześlij do nas odpowiednie żądanie za pomocą formularza kontaktowego.” W polu, które się pokaże, należy wpisać hasło stosowane dotąd na nk.

  • Piąty krok

    Piąty krok

    Po potwierdzeniu usunięcia konta nastąpi przekierowanie na stronę główną Naszej-klasy. Pojawi się również informacja, że konto nie istnieje. Koniec. Na tym kończy się przygoda z korzystaniem z tego portalu społecznościowego.