Advertising
Zakumaj.pl

Kulinaria (2168)

  • Muffinki na śniadanie - zdrowe przepisy na początek dnia

    Muffinki – te małe, słodkie wypieki, które tak kochamy podczas popołudniowych przekąsek, mogą stać się też elementem Twojego śniadania. Zastanawiasz się, jak uczynić je zdrowszymi i bardziej sycącymi? Odkryj tajniki tworzenia muffinek idealnych na zdrowy początek dnia. Czy gotowy jesteś na śniadanie pełne smaku, które dostarczy Ci energii na cały dzień? Zacznijmy przygodę z muffinkami! Czytaj więcej »

    niemczyk

  • Jak przygotować perfekcyjną kawę?

    Dzień bez kawy to dzień stracony. Wielu z nas bez porannej, a nawet popołudniowej, filiżanki nie wyobraża sobie życia. Nie zawsze jednak mamy możliwość kupienia pysznej kawy z lokalu. Na szczęście nasz dom może stać się naszą ulubioną kawiarnią. W tym artykule podpowiemy, w jaki sposób w domu przyrządzimy kawę idealną dla naszego podniebienia. Czytaj więcej »

    kingamalinowska

  • Jak upiec ciastka korzenne?

    Cynamon, imbir, odrobina chili, trochę kardamonu – to wszystko tworzy niepowtarzalny zapach oraz smak ciastek korzennych. Dobre ciasteczka mogą być dodatkiem do każdej pory roku, jednak ciastka korzenne kojarzą się przede wszystkim z okresem przedświątecznym. Wtedy nie tylko jada się ich więcej, ale chętniej się je przygotowuje. Czytaj więcej »

    ewelinaf

  • Jak zrobić pikantny ajwar?

    Ajvar to element kuchni serbskiej, który wygląda jak sos, jednak nie jest sosem w dosłownym tego słowa znaczeniu. To raczej pasta, powstająca na bazie ostrej papryki, której zawdzięcza nie tylko ostry smak, ale również pomarańczowy kolor. Ajvar sprawdzi się jako dodatek do kanapek, jak również element mięs, sosów, zup, które urozmaici swoim kolorytem. Wypróbuj go, dodając do swojej kuchni coś zupełnie nowego. Czytaj więcej »

    lochness

  • Jak przygotować dobre korniszony?

    Są osoby, które nie wyobrażają sobie życia bez korniszonów. Przysmak ten doskonale komponuje się z rybami, daniami mięsnymi i jest niezastąpionym dodatkiem do wielu surówek. Sklepy oferują sporo dobrych korniszonów, jednak zamiast zdawać się na masową produkcję, warto zapełnić spiżarnię domowymi przetworami. Czytaj więcej »

    ewah

  • Jak przygotować konfitury z jarzębiny?

    Trudno powiedzieć, żeby konfitury z jarzębiny były popularnym przysmakiem – tym bardziej trzeba ich spróbować. Nie tylko zjeść, ale przede wszystkim wykonać, gdyż znalezienie ich w sklepie to prawdziwa loteria, mogą być, jednak niekoniecznie. Jeśli jesteś ciekawa, jak smakuje taki przysmak, zbierz jarzębinę oraz skorzystaj ze sprawdzonego przepisu w poniższym artykule. Czytaj więcej »

    aqatua

  • Jak tanio się wyżywić?

    Na jedzenie wydaje się spore sumy pieniędzy, nie tylko miesięcznie, lecz nawet tygodniowo. W ten sposób z budżetu może odpływać dużo gotówki, którą można by spożytkować na coś zupełnie innego. Gdy wydaje Ci się, że przejadasz więcej, niż powinieneś, że kupujesz jedzenie, a ono się marnuje, zweryfikuj swoje nawyki żywnościowe. Czytaj więcej »

    hanaana

  • Jak przygotować oryginalne naleśniki 3 w 1?

    Naleśniki nie są i nie muszą być nudne. Co więcej, mogą stanowić szybkie danie tylko dla dorosłych, jeśli nada się im lekko alkoholowy posmak. W poniższym przepisie proponujemy tzw. naleśniki 3 w jednym, które oferują szybkość, łatwość oraz niecodzienny smak, wart spróbowania przynajmniej raz. Czytaj więcej »

    rav

  • Jak upiec szybkie ciasto ajerkoniakowe?

    Gdy poczujesz ochotę na coś słodkiego, nie biegnij od razu do cukierni. Biegnij do kuchni. Smaczny deser możesz zrobić szybciej, niż Ci się wydaje. Wystarczy kilka składników i niecałe 10 minut, żeby cieszyć się doskonałym smakiem oraz słodyczą. Spróbuj, a gdy raz spróbujesz ciasta z ajerkoniakiem, będziesz chciała do niego wracać jak najczęściej. Czytaj więcej »

    elkasin

  • Jak zrobić smaczne ciasto bananowe w 5 minut?

    Szybkie ciasta to wybawienie zarówno na okoliczność niespodziewanej wizyty gości, jak i dla leniwych łasuchów, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni przesadnie dużo czasu. Właśnie im dedykujemy poniższy przepis na ciasto bananowe, które mogą zrobić w kubku, bez konieczności robienia wcześniej wielkich zakupów na wielkie ciasto. Czytaj więcej »

    martaa

  • Jak dobrze przechowywać szparagi?

    Szparagi to warzywa, które są w dalszym ciągu dość nieśmiało wprowadzane w kuchni polskiej. Jednak coraz częściej znajdują się w dietach odchudzających, są polecane jako źródło witamin, a tym samym chętniej kupowane. Kupienie nie oznacza jednakże, że będą one wykorzystane od razu, co oznacza, że trzeba zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Czytaj więcej »

    iowna

  • Jak przyrządzić lefse?

    Lefse to przysmak rodem z kuchni norweskiej, chwalony przez licznych turystów, którzy mieli okazję odwiedzić Norwegię. Dla kogoś, kto nie przepada za rybami, będącymi głównym składnikiem tradycyjnej kuchni norweskiej, lefse będzie wspaniałym przysmakiem. Pojawia się ono na stołach zarówno bez okazji, jak i w czasie świąt różnego rodzaju, a jego smak zawsze warto podkreślić słodkim farszem. Czytaj więcej »

    clarie

Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • spód
  • ubijanie na parze
  • owoce egotyczne
  • przepis na ciasto na pierogi
  • jak zrobić mrożony jogurt
  • duży twix
  • pierś drobiowa
  • ciastka rumowe
  • grillowane krewetki
  • wątróbka z jabłkami
  • placuszki korzenne
  • cukinia pieczona
  • jagody
  • temperatura w lodówce
  • miąższ kokosowy
  • sałatka dla dzieci
  • wołowina z dynią
  • sos do ryby
  • papryczki jalapeno
  • jak podawać wino
  • sposób na szybkie schłodzenie napoju
  • placki na obiad
  • piersi z kurczaka zapiekane
  • przepis na udka
  • przepis na kulki dyniowe