Zakumaj.pl

Jak usunąć kogoś z grona znajomych na Facebooku?

5.0 (razem głosów: 1)
Jak usunąć kogoś z grona znajomych na Facebooku?

Na Facebooku utrzymuje się kontakt ze znajomymi, nawiązuje nowe przyjaźnie, ale czasami również rezygnuje z poprzednich kontaktów. W takiej sytuacji chce się usunąć z grona znajomych niemiłą osobę albo osoby. Można to zrobić, lista kontaktów nie jest nie do zmiany. Trzeba jedynie wiedzieć jak, żeby przypadkiem nie usunąć wszystkich.

  • Pierwsza metoda

    Pierwsza metoda

    Usunięcie znajomego z Facebooka z grona znajomych można wykonać, wybierając dowolną z trzech metod. Pierwsza z nich przebiega następująco:
    * Należy zalogować się na swoje konto na Facebooku.
    * Wejść do zakładki „Konto” znajdującej się w prawym górnym rogu.
    * Przejść do zakładki opatrzonej nazwą „Edytuj znajomych”. Wyświetlą się takie same możliwości, jak przy poszukiwaniu znajomych.
    * Konieczne jest kliknięcie opcji „Wszyscy znajomi”. Dzięki temu będzie można zobaczyć wszystkie osoby, które ma się w swoich kontaktach.
    * Na rozwiniętej liście znaleźć imię i nazwisko osoby, która ma zostać usunięta.
    * Obok danych osoby do usunięcia znajduje się znaczek X. Należy go nacisnąć. Pojawi się wówczas pytanie: czy na pewno chcesz usunąć? Wcisnąć: tak.
    * Po wyrażeniu zgody znajomy zostanie usunięty.

  • Druga metoda

    Druga metoda

    Kolejna metoda, z której można skorzystać, wygląda następująco:
    * Należy odnaleźć osobę, która ma zostać usunięta z grona znajomych.
    * Znaleźć zakładkę „Profil”.
    * Po lewej stronie pojawi się zakładka „Znajomi”, w której należy wybrać opcję „Zobacz wszystkich”.
    * W oknie wyszukiwarki wpisać imię i nazwisko znajomego.
    * Kliknąć w dane osobowe.
    * Zjechać kursorem w dół, odnajdując opcję „Usuń ze znajomych”.
    * Wyświetli się prośba o potwierdzenie decyzji o usunięciu ze znajomych.
    * Niezbędne jest potwierdzenie, w przeciwnym razie po kilku sekundach okno zniknie, a znajomy pozostanie.

  • Trzecia metoda

    Trzecia metoda

    Metoda trzecia jest najszybszą z możliwych. Polega na:
    * Wejściu na profil główny swojego znajomego.
    * Przejściu w dół, na podstawowe informacje. Wśród wszystkich informacji znaleźć niebieskie zdanie „Usuń ze znajomych”.
    * Nacisnąć na podany link.
    * Pojawi się wiadomość z pytaniem o potwierdzenie. Potwierdzić usunięcie.