Zakumaj.pl

Właściwy sposób anulowania zaproszenia na Facebooku

Właściwy sposób anulowania zaproszenia na Facebooku

Facebook to współczesne narzędzie do kontaktów z innymi, do reklamy, do przekazywania sobie informacji w szkole oraz w pracy. Jednak trzeba pamiętać, że powstał jako portal mający umożliwiać kontakty z innymi. Wyraża się to m.in. w zaproszeniach do dołączenia do grona znajomych albo zainteresowanych projektem. Jednak czasami w ferworze działań internetowych wyśle się zaproszenie do nieznajomego lub do osoby, która nie ma trafić do grona znajomych. Na szczęście można anulować zaproszenie, postępując według następującej instrukcji.

  • Pierwszy krok

    Pierwszy krok

    Zawsze pierwszym etapem działania na Facebooku jest zalogowanie się na swoje konto. Można tego dokonać poprzez wejście na stronę główną portalu oraz podanie swojego loginu oraz hasła. Po potwierdzeniu przyciskiem „Loguj” następuje przekierowanie na tzw. tablicę.

  • Drugi krok

    Drugi krok

    Gdy doszło do wysłania zaproszenia, którego miało nie być, trzeba przejść na profil danej osoby. Oznacza to odszukanie jej na liście osób, do których wysyłało się coś kiedykolwiek. Po odnalezieniu danej osoby należy przejść na nią, po czym w prawym górnym rogu zdecydować się na wybór opcji „Wysłano zaproszenie do grona znajomych”.

  • Trzeci krok

    Trzeci krok

    Po odnalezieniu odpowiedniej funkcji, najechać na nią, żeby pojawiły się dalsze instrukcje. Kursorem najechać na „Wysłano zaproszenie do grona znajomych”. Następnie zdecydować się na opcję „Anuluj zaproszenie”.

  • Czwarty krok

    Czwarty krok

    Po naciśnięciu opcji anulowania pojawi się na ekranie okienko z dodatkową informacją. Będzie to potwierdzenie, czy anulować wysłanie, czy może jednak nie. Wystarczy potwierdzenie poprzez naciśnięcie „OK” i zamknięcie okienek. Nie trzeba martwić się dzięki temu, że ktoś niechciany trafi do grona znajomych i będzie miał podgląd wielu osobistych spraw umieszczanych na tablicy Facebooka.