Advertising
Zakumaj.pl

Jak przyrządzić domowe brandy?

Opiekun artykułu: ciborowski
Jak przyrządzić domowe brandy?

Jak przyrządzić domowe brandy?

Popularność domowych alkoholi wzrasta w ostatnich czasach, chociaż decydując się na własną produkcję, do degustacji, nie warto ograniczać się tylko do zwykłych nalewek. Nie tylko je można zrobić we własnej kuchni. W prosty sposób można uzyskać brandy, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Advertising
Advertising
  • Jakich produktów potrzeba?

    Jakich produktów potrzeba?

    Domowe brandy można wykonać z powodzeniem, jeżeli tylko zbierze się odpowiednie składniki do jego produkcji. Są to:
    * 70 ml brandy,
    * 50 ml soku jabłkowego,
    * 1 cytryna,
    * lód.
    Z podanych składników można wykonać jedną porcję, dlatego gdy chce się zaserwować brandy w towarzystwie, należy zwiększyć ilość elementów.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Przygotowaną cytrynę sparzyć wrzątkiem. Dokładnie wyszorować gąbką, a następnie osuszyć. Po tym zabiegu wycisnąć z cytryny cały sok.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Do shakera wrzucić lód. Wlać brandy, sok jabłkowy oraz 2 łyżki soku cytrynowego. Bardzo dokładnie wstrząsnąć, mieszając wszystkie składniki i chłodząc je przy tym lodem.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotowy drink przelać do kieliszka lub 2 mniejszych kieliszków. Każdy z nich można ozdobić kawałkiem skórki cytrynowej. Podawać, sycąc się wyjątkowym smakiem brandy.

Popularne tagi
  • muszki owocowe
  • makaron
  • aromat
  • kieliszek
  • zasady serwowania wina
  • butelka wina
  • drób
  • szampan
  • domowe brandy
  • cynamon
  • metody otwierania wina
  • deser
  • owoce morza
  • degustacja wina
  • dobór wina do potrawy
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising