Prosty sposób przygotowania pasty jajecznej z awokado

Prosty sposób przygotowania pasty jajecznej z awokado
Jednym z najlepszych smakołyków z awokado jest pasta na kanapki. Podobnie rzecz ma się z jajkami, z których można stworzyć apetyczny dodatek do chleba. Nic więc dziwnego, że połączenie obu składników daje bardzo dobre efekty smakowe. Zamiast pasty tylko z jajek lub tylko z awokado najlepiej zmiksować oba elementy, a jak to zrobić, podpowiadamy w poniższym artykule.
- Potrzebne składniki spożywcze  - Podstawą smacznego posiłku jest przygotowanie następujących – świeżych – składników: - * 1 awokado, - * 1 ząbek czosnku, - * 3 jajka, - * 1 łyżeczka oliwy, - * 1 łyżeczka soku z cytryny, - * 1 łyżka majonezu, - * 2 łyżki natki pietruszki, - * pieprz, - * sól. 
- Krok pierwszy  - Jajka włożyć do rondelka, zalać wodą i ugotować na twardo. Odcedzić z wrzątku i zalać zimną wodą, schładzając do momentu, kiedy będzie można wziąć je w dłonie. Obrać ze skorupek, po czym wszystkie posiekać na kawałki i wrzucić do miski. 
- Krok drugi  - Awokado umyć pod bieżącą wodą. Przekroić na pół i usunąć pestkę, po czym obrać resztę ze skórki i pokroić na kawałki, najlepiej niewielkie, żeby nie mieć problemu z późniejszym mieszaniem. Wrzucić awokado do miski z jajkami. Posiekać natkę pietruszki, posiekać czosnek obrany z łupinek i również dodać do pozostałych składników. 
- Krok trzeci  - Doprawić produkty w misce przyprawami, dodając je wedle własnego uznania. Na koniec dolać oliwę z oliwek, majonez, sok z cytryny. Sięgnąć po widelec i zacząć mieszać całość, rozgniatając awokado oraz jajka aż do powstania jednolitej papki. Alternatywą dla tego sposobu jest skorzystanie z blendera, w którym łatwo można połączyć wszystkie składniki.Gotową pastę wykorzystywać od razu, kładąc na świeże pieczywo, albo w misce zakrytej folią aluminiową przechowywać w lodówce. 


















