Advertising
Zakumaj.pl

Desery czekoladowe (4)

  • Jak przygotować czekoladę plastyczną?

    Czekolada plastyczna jest bardzo praktyczna, zwłaszcza jeżeli chętnie ozdabia się torty, ciastka albo szykuje inne dekoracje deserowe. W takiej sytuacji można przygotować plastyczną czekoladę samodzielnie, bez konieczności kupowania masy w paczkach. Bywa ona dość droga i nie zawsze wystarcza jej na pokrycie całego deseru. W poniższym artykule przedstawiamy przepis, pozwalający na uzyskanie dekoracyjnej masy. Czytaj więcej »

    wedkarz

  • Batoniki z Nutelli dla dzieci – jak zrobić?

    Dawanie dzieciom słodyczy każdego dnia nie jest najlepszym pomysłem, jednak nie da się ukryć, że słodki smak jest ulubionym smakiem dzieci. W takiej sytuacji warto połączyć przyjemność i zdrowie, przygotowując dla pociechy batoniki na bazie Nutelli, jednak z korzystnymi dla dziecka dodatkami. Oto pomysł. Czytaj więcej »

    mudin

  • Jak przygotować czekoladki w 10 minut?

    Wykonanie czekolady wydaje się pracochłonnym procesem, który wymaga odpowiedniego sprzętu, składników i wiele pracy. Okazuje się jednak, że nie jest to prawda, gdyż smaczną czekoladę można wykonać już w 10 minut. Jest to dobra informacja dla wszystkich wielbicieli czekolady oraz dla rodziców dzieci, które często domagają się słodkości. Poniżej przedstawiamy sposób wykonania szybkiego deseru. Czytaj więcej »

    kamilg

  • Właściwości gorzkiej czekolady

    Czekolada jest lubianym i znanym smakołykiem. Jej słodki smak oraz liczne nadzienia sprawiają, że kawałek czekolady potrafi urozmaicić dzień i poprawić nastrój. Niestety mleczna lub z dodatkami jest również tucząca. Zjedzenie jej raz na jakiś czas nie powoduje żadnych przykrych konsekwencji, jednak codzienne jedzenie powoduje przyrost wagi. Z tego powodu lepiej zastąpić słodką czekoladę gorzką, która ma liczne zalety dla zdrowia.

    Czytaj więcej »

    mazuras

  • 1
Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • kuchnia
  • syrop cukrowy
  • muesli
  • rodzic
  • kakao
  • energia
  • mąka
  • przepis na czekoladę
  • drugie śniadanie
  • cukier
  • batonik z nutellą
  • udar
  • mleko w proszku
  • właściwości gorzkiej czekolady
  • dekoracja
  • rodzynki
  • kremówka
  • czekolada gorzka
  • słodycze
  • flawonoidy
  • jedzenie słodycze
  • nutella
  • piazyna
  • układ krwionośny
  • przygotowanie masy czekoladowej