Jak zrobić pyszne tosty francuskie z bananami?

Jak zrobić pyszne tosty francuskie z bananami?
Coś słodkiego na śniadanie od razu pobudza do działania. Nie oznacza to jednak konieczności zjedzenia batonika zamiast czegoś pożywniejszego, lecz wybrania takiego dania, które z powodzeniem nasyci oraz pobudzi. Tosty francuskie są w tej sytuacji doskonałym rozwiązaniem. Jeśli nie wiesz, jak je wykonać, z chęcią podpowiemy.
- Potrzebne składniki spożywcze  - Żeby przyrządzić doskonałe i słodkie tosty francuskie z owocami, niezbędne jest zgromadzenie zawczasu odpowiednich składników. Wśród nich potrzebne są przede wszystkim: 
 * 8 kromek chleba tostowego razowego,
 * 2 jajka,
 * 4 łyżki mleka,
 * 1 łyżeczka miodu,
 * 2 łyżeczki oleju,
 * 2 banany,
 * cynamon mielony.
 Gotowe tosty można również polać lukrem zrobionym z:
 * cynamonu,
 * 3 łyżek cukru pudru.
- Krok pierwszy  - Do głębokiego talerza wbić jajka. Dodać mleko, miód oraz cynamon w ilości wedle własnego uznania. Trzeba jednak pamiętać, że cynamon ma dość dominujący smak, więc jeśli doda się go za dużo, może przytłoczyć smak potrawy. 
- Krok drugi  - Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Trzymając każdą z kromek widelcem, moczyć je w jajku z dodatkami, po czym kłaść na patelnię. Smażyć z każdej strony około 1 minutę, żeby tosty zarumieniły się mocno. Każdy z gotowych tostów kłaść na blachę do pieczenia, układając jeden obok drugiego. 
- Krok trzeci  - Cukier puder wymieszać z cynamonem. Banany obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Kłaść grubą warstwą na każdym toście, a następnie polać lukrem. Wsunąć blachę do piekarnika, smażąc jeszcze przez kilka minut, aż do momentu rozpuszczenia się cukru. - Podawać od razu po przygotowaniu, kiedy tosty są jeszcze bardzo gorące. Smacznego! 


















