Kanapki-myszki – jak je przygotować?

Kanapki-myszki – jak je przygotować?
Urozmaicanie posiłków dzieciom to bardzo dobry sposób na skuszenie ich do jedzenia. Jeżeli ma się w domu niejadka lub po prostu chce się zrobić maluchowi przyjemność, zamiast zwykłego dania na kolację lub podwieczorek, warto zaproponować mu coś innego. Kanapeczki-myszki są nie tylko dobrym pomysłem, lecz są również łatwe do przygotowania. Oto przepis.
Zamiast ziaren pieprzu można użyć kawałków czarnych oliwek.
- Potrzebne produkty spożywcze  - Wykonanie kanapek wymaga przygotowania odpowiednich składników spożywczych, pomiędzy którymi muszą znaleźć się: 
 * serki topione „trójkąty”,
 * parówka,
 * kapary,
 * szczypiorek,
 * pieprz czarny – ziarna,
 * krakersy.
- Krok pierwszy  - Z parówki usunąć folię, po czym ugotować ją w wodzie. Nie za długo, aby nie pękła. Gotową parówkę pokroić na plasterki. Odłożyć na bok. 
- Krok drugi  - Krakersy ułożyć na talerzu. Można zdecydować się na okrągłe, prostokątne lub kwadratowe krakersy, wedle uznania. Na każdym z nich położyć serek topiony, wydobyty z otaczającego go papierka. 
- Krok trzeci  - Z ziaren pieprzu zrobić myszkom oczy. Kapary przekroić na połówki i ułożyć je jako nosy. Od każdego noska powinny odchodzić również wąsy, wykonane z kawałków szczypiorku. Z plasterków parówki wykonać uszka, wbijając je delikatnie w serek.Tak przygotowane myszki można zaserwować dziecku, a nawet zjeść je razem z nim z największą przyjemnością. 


















