Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na skrzydełka z kurczaka w marynacie z musztardy podlewane piwem

Opiekun artykułu: pww
Poziom trudności: Łatwe , Wymagany czas: 1 godz. 30 min.
Advertising
Przepis na skrzydełka z kurczaka w marynacie z musztardy podlewane piwem

Przepis na skrzydełka z kurczaka w marynacie z musztardy podlewane piwem

Kiedy myślimy o obiedzie z mięsem drobiowym, najczęściej mamy na myśli zwykły obiad z ziemniakami i usmażonymi piersiami z kurczaka albo ewentualnie udkami czy tak zwanymi pałeczkami. Rzadko kiedy przyrządzamy kurczaka w bardziej wymyślny sposób, zważywszy na to, że jest to mięso łatwe do obróbki termicznej, a więc nadaje się na szybkie posiłki, kiedy zależy nam, by czas ich przygotowania był krótki. Nic więc dziwnego, że na co dzień niespecjalnie eksperymentujemy w kuchni z tym właśnie rodzajem mięsa. Ten przepis pokaże ci jednak, jak możesz przygotować używane zazwyczaj tylko na grillu skrzydełka drobiowe, a na dodatek przedstawi je w bardzo smacznej wersji. Marynata będzie słodko-ostra, a całość podlewana będzie niczym innym, jak piwem. Być może brzmi osobliwie, ale efekt jest naprawdę wyśmienity.

Advertising
Pokaż wszystko »
Czego potrzebujesz:

1 kilogram skrzydełek

½ szklanki piwa

4 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki ostrej musztardy

2 łyżki miodu

2 ząbki czosnku

1 cebula

sól i pieprz

1 kilogram skrzydełek ½ szklanki piwa 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 1 cebula sól i pieprz