Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na sernik z rodzynkami na herbatnikowym spodzie

Opiekun artykułu: ladym
Poziom trudności: Umiarkowane , Wymagany czas: 2 godz.
Przepis na sernik z rodzynkami na herbatnikowym spodzie

Przepis na sernik z rodzynkami na herbatnikowym spodzie

Sernik to zdecydowanie jedno z najchętniej oraz najczęściej przygotowywanych w Polsce ciast. Można go przyrządzić naprawdę na wiele sposobów, na zimno, z bakaliami, z galaretką, z masą makową, na biszkopcie, bez żadnego spodu… Opcji jest wiele i każdy ma swoją ulubioną wersję, najczęściej po prostu tę, którą zna od dzieciństwa. Sernik niewątpliwie kojarzy nam się głównie ze świętami Bożego Narodzenia, gdyż to właśnie wtedy przygotowuje się go w większości domów. Nie jest to ciasto, które jest bardzo łatwe do przyrządzenia, jednak postępując według instrukcji oraz będąc wiernym proporcjom, można stworzyć naprawdę pyszny świąteczny deser. Poniżej znajdziesz przepis na genialny sernik z dodatkiem rodzynek, pieczony na spodzie z maślanych herbatników. Wesołych Świąt!

Advertising
Pokaż wszystko »
Advertising
Czego potrzebujesz:

250 gram herbatników

1 kg sera mielonego, z wiaderka

2 opakowanie budyniu śmietankowego

8 jajek

1 opakowanie cukru waniliowego

¾ szklanki cukru

70 gram rodzynek

250 gram herbatników 1 kg sera mielonego, z wiaderka 2 opakowanie budyniu śmietankowego 8 jajek 1 opakowanie cukru waniliowego ¾ szklanki cukru 70 gram rodzynek
Warto zapamiętać:

Składniki na sernik powinny być wyjęte z lodówki co najmniej godzinę przed jego robieniem. Muszą mieć temperaturę pokojową.

Popularne tagi
  • dodatek do obiadu
  • wypiekanie domku z piernika
  • szablon domku
  • polewa
  • chili
  • krem budyniowy
  • czerwony barwnik spożywczy
  • mleko
  • zimna woda
  • składniki na ciasteczka
  • tradycja
  • klasztor
  • dodatek do dań
  • śledzie z cebulą i pomidorami
  • amoniak
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising