Advertising
Zakumaj.pl

Boże Narodzenie (54)

  • Jak upiec ciastka korzenne?

    Cynamon, imbir, odrobina chili, trochę kardamonu – to wszystko tworzy niepowtarzalny zapach oraz smak ciastek korzennych. Dobre ciasteczka mogą być dodatkiem do każdej pory roku, jednak ciastka korzenne kojarzą się przede wszystkim z okresem przedświątecznym. Wtedy nie tylko jada się ich więcej, ale chętniej się je przygotowuje. Czytaj więcej »

    ewelinaf

  • Jak upiec ciasteczka cynamonowe – misie?

    Ciasteczka cynamonowe to prawdziwa kwintesencja smaku. Są słodkie, aromatyczne, rozpływają się w ustach. Przyjemność ich jedzenia jest podwójnie duża, jeżeli nada się im ciekawy kształt. Takim kształtem są misie, które ucieszą nie tylko dzieci, ale i dorosłych, którzy nie będą mogli im się oprzeć. Czytaj więcej »

    arasek

  • Jak przyrządzić roladę cynamonową?

    Rolada cynamonowa to bardzo dobry deser od święta i na święta, niekoniecznie bożonarodzeniowe. Zapach cynamonu po pieczeniu będzie niósł się bardzo długo po całym domu, podwajając przyjemność, co jest dodatkową zaletą wykonania rolady. Jeśli chcesz delektować się takim smakołykiem, sprawdź poniższy przepis – nie pożałujesz. Czytaj więcej »

    sarara

  • Jak wykonać paluchy z ciasta francuskiego z parmezanem i makiem?

    Ciasto francuskie pozwala na niezliczone możliwości kształtowania go w słodkie oraz pikantne i słone desery. Każda przekąska jest równie miła dla podniebienia, dlatego nie ma sensu jej sobie odmawiać. Zamiast wyrzutów sumienia, że jesz podwieczorek, przegryzaj własnoręcznie wykonane paluchy francuskie z dodatkami. Oto podpowiedź, jak je wykonać. Czytaj więcej »

    mwieteska

  • Jak dobrze ukisić buraki?

    Teraz, gdy nadszedł czas przygotowywania przetworów na zimę, dobrze jest rozważyć wykonanie na zapas kiszonych buraków. Przydadzą się one do wykonania barszczu nie tylko na Wigilię – jeżeli jada się tę zupę w czasie świąt – lecz na co dzień, gdy zechce się zjeść zdrowy barszczyk. Kiszenie buraków nie jest nadmiernie trudne, a uzyskuje się efekt lepszy niż w przypadku kupnych produktów. Czytaj więcej »

    izulka

  • Jak upiec pyszne ciasto z żurawiną i kruszonką?

    Żurawina, połączenie smaku lekko słodkiego i kwaśnego, nie jest dobra tylko do robienia soków i sosów. Tak jak wiele drobnych owoców, dobrze sprawdza się w cieście – słodkim, jasnym, z kruszonką na wierzchu. Stanowi tym samym wspaniały deser sezonowy, którym można raczyć się przez całą jesień. Poznaj nasz przepis i przekonaj się sam. Czytaj więcej »

    nickollina

  • Prosty sposób na kapustę z jabłkami

    Kapusta z jabłkami niektórym może kojarzyć się głównie z Bożym Narodzeniem, jednak nie tylko w tym czasie można ją przygotować i zjeść. Taki przysmak nada się o każdej porze roku, lecz szczególnie dobrze sprawdzi się jesienią. Duża zawartość witaminy C w obu składnikach sprawić może, że odporność wzrośnie i znacznie łatwiej będzie przetrwać chłodny sezon. Dla zdrowia i smaku warto przygotować smaczną kapustę z dodatkami. Czytaj więcej »

    iskaa

  • Prosty sposób przygotowania ciasteczek korzennych

    Nie tylko w czasie Bożego Narodzenia przyprawy korzenne sprawiają przyjemność. Również w inne pory roku można z powodzeniem delektować się smakiem ciasteczek pachnących i smakujących cynamonem oraz imbirem. Najlepiej taki deser przygotować samodzielnie, żeby kontrolować ilość dodawanych przypraw. W tym celu niezbędny będzie odpowiedni przepis. Oto on. Czytaj więcej »

    adrianx

  • Jak zrobić doskonały dip serowy?

    Do krakersów, chipsów, nachos, a nawet do warzyw przydaje się smaczny dip. Najlepiej w roli dodatku podkreślającego smak sprawdza się sos serowy. Jest nieco ostry w smaku, gładki, ale bardzo wyrazisty. Oto podpowiedź, jak go wykonać. Czytaj więcej »

    partycjak

  • Aromatyczne drożdżówki z cynamonem i orzechami

    Pachnący cynamonem deser to często wspomnienie dzieciństwa i babcinych wypieków. Od czasu do czasu warto odtworzyć ten smak, przygotowując drożdżówkę z cynamonem oraz orzechami. Jest doskonałym podwieczorkiem zarówno na co dzień, jak i od święta. Może wyglądać niepozornie, jednak w smaku mało które ciasto jest w stanie jej dorównać. Czytaj więcej »

    lazeka

  • Trufle z Oreo – jak je przygotować?

    Ciasteczka Oreo są niezwykle popularne i jak się okazuje, można jadać je na różne sposoby oraz wykonywać z nich inne desery. Ciekawe serniki, ciasta, ciasteczka to tylko jedne z propozycji. Równie dobrze popularne markizy nadają się do wykonywania słodkich i prostych trufli. Sprawdź sam. Czytaj więcej »

    slaweks

  • Jak zrobić doskonałe ciasteczka z nadzieniem malinowym?

    Maślane ciasteczka z nadzieniem, choć proste, są jednymi z najlepszych, jakie można zaserwować sobie w ramach podwieczorku. Doskonale smakują, rozpływają się w ustach, a co najważniejsze, nie są trudne do wykonania. Zamiast chodzić do cukierni szukać czegoś dobrego, wystarczy własna kuchnia oraz kilka składników. Czytaj więcej »

    paabloo

Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • ciasto świąteczne
  • oliwa z oliwek
  • pieczarki
  • czekoladowy deser
  • zapach karpia
  • przepis na kapustę z jabłkami
  • uszka
  • papier do pieczenia
  • impreza
  • sernik wielkanocny
  • dodatek do herbaty
  • babka
  • świąteczny deser
  • przygotowanie chlebka cynamonowego
  • przepis na pierniki bezglutenowe
  • rogal
  • czekolada deserowa
  • suszone morele
  • czapka mikołaja
  • marmolada
  • suszone grzyby
  • barwnik spożywczy
  • karp na zimno
  • przepis na rogaliki z nadzieniem
  • ser