Advertising
Zakumaj.pl

Pyszne biszkopciki z nadzieniem – jak je przyrządzić?

Opiekun artykułu: vika
Wymagany czas: 35 min.
Pyszne biszkopciki z nadzieniem – jak je przyrządzić?

Pyszne biszkopciki z nadzieniem – jak je przyrządzić?

Smakowite biszkopciki z marmoladą mogą stać się urozmaiceniem popołudniowego deseru oraz świetnym dodatkiem na piknik lub spotkanie z przyjaciółką. Nie są trudne do wykonania, więc zamiast pędzić do cukierni, lepiej zajrzeć do własnej kuchni i spróbować je przygotować. Mięciutkie, z dowolnym nadzieniem, z pewnością wyjdą doskonale. Potrzebujesz sprawdzonego przepisu? Oto on.

Advertising
Advertising
  • Jakich składników potrzeba?

    Jakich składników potrzeba?

    Do wykonania dobrego deseru należy przygotować odpowiednie składniki, świeże i dobrej jakości, czyli:

    * 80 g mąki,

    * 80 g cukru pudru,

    * 3 jajka,

    * marmoladę,

    * sól.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Na początku oddzielić białko od żółtek, przekładając każdy element do osobnej miseczki. Lekko osolić białka i zacząć ubijać je mikserem bądź trzepaczką na sztywną pianę. Powinna być bardzo sztywna.

    Przed samym wbiciem białek do miski należy zadbać o to, żeby była całkowicie czysta oraz sucha. Niepożądane dodatki utrudniają uzyskanie odpowiednio sztywnej masy.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Do sztywnej piany dodawać stopniowo cukier puder, cały czas mieszając mikserem, ustawionym na średnich obrotach. Po wmieszaniu cukru zacząć dodawać mąkę, również stopniowo, np. po jednej łyżce, aż do wykorzystania całości. Pomiędzy każdą łyżką mąki dodawać do masy białko. Dzięki niemu piana stanie się lekko żółtawa.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przy jego pomocy wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia niewielkie okręgi. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu pomiędzy nimi, żeby nie zlały się ze sobą. Wypełnioną ciasteczkami blachę wsunąć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec przez 8 – 10 minut. Po upieczeniu wystudzić, a następnie połowę biszkopcików posmarować marmoladą i nakryć pozostałymi ciastkami. Tak przygotowane biszkopciki podawać na ozdobnej paterze w towarzystwie herbaty albo kawy.

Popularne tagi
  • barszcz
  • ogórek kiszony
  • zasady gotowania w parowarze
  • tosty z serem
  • łyżka
  • zapiekanka cebulowo-ziemniaczana
  • kminek
  • zapiekanka z brokułem
  • tarta z kremem
  • smażenie na głębokim tłuszczu
  • przepis na cynamonowe bułki
  • sposób gotowania warzyw
  • smażenie placków
  • przepis na chleb kokosowy
  • forma do pieczenia
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising