Advertising
Zakumaj.pl

Jak przygotować marynatę do mięsa i ryb?

Opiekun artykułu: marzenaorzel
Advertising
Jak przygotować marynatę do mięsa i ryb?

Jak przygotować marynatę do mięsa i ryb?

Zbliżają się święta, czas pomyśleć o potrawach na świąteczny stół. Może pora delikatnie zmienić tradycję ich przygotowywania? Dotychczasowe przepisy na przyrządzenie ryb i mięsa możesz urozmaicić odmiennymi niż dotychczas marynatami. Te przedstawione w artykule pozwolą z Twoich świątecznych specjałów wyczarować prawdziwe perły.

Advertising
Pokaż wszystko »
Warto zapamiętać:

Każdą marynatę przed użyciem należy przykryć i odstawić na około 5 minut. Długie marynowanie nie do końca oznacza bardziej kruche mięso. Długość marynowania zależna jest od gatunku i wielkości mięsa. Wieprzowinę i baraninę możesz marynować od 4 do 12 godzin, kawałki mięsa drobiowego 4 – 8, całego kurczaka 6 – 12, a ryby od 30 minut do 1 godziny.