Jak przyrządzić błotny poncz?

Jak przyrządzić błotny poncz?
Gdy nadchodzi Halloween, pojawiają się pytania: jak urozmaicić przyjęcie? Nie jest to jeszcze święto, które rozpowszechniło się bardzo na terenie Polski, jednak stanowi pretekst do zabawy, do spotkania z przyjaciółmi i miłą atrakcję. Żeby było jeszcze bardziej klimatycznie, warto przygotować dla gości poncz, który przypomina świeże błotko.
- Jakich składników potrzeba?  - Żeby błotny poncz udał się wyśmienicie, trzeba zadbać o odpowiednie składniki. Wśród nich niezbędne są: 
 * 1,5 l coca coli (zimnej),
 * 2 szklanki Irish Cream,
 * kawa rozpuszczalna,
 * czekolada gorzka,
 * kostki lodu.
- Krok pierwszy  - Do dużego garnka przelać coca colę. Należy pamiętać, że musi być dobrze schłodzona. Dodać do niej Irish Cream i wymieszać wszystko, żeby uzyskały jednolitą konsystencję. 
- Krok drugi- Kostki lodu pokruszyć – w blenderze albo tłuczkiem do mięsa – i wsypać do wazy do ponczu. Lodu powinno być dość dużo, 4 – 5 kostek nie wystarczy. Po uzupełnieniu wazy wlać coca colę z likierem. Zamieszać lekko. 
- Krok trzeci  - Czekoladę pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Posypać poncz i czekoladą, i kawą rozpuszczalną, ale nie mieszać. Dzięki temu poncz będzie wyglądał jak przysypany warstwą świeżej ziemi.Jeśli ma się możliwość zdobycia suchego lodu, można uzupełnić nim szklanki, wlać w nie poncz i zobaczyć, jak goście zachwycają się mgłą, która zaczyna unosić się nad szklanką. 
















