Jak zrobić zdrową pastę z awokado i fety?

Jak zrobić zdrową pastę z awokado i fety?
Feta i awokado to jedne z najlepszych dodatków do kanapek oraz sałatek. Są zdrowe i nadają się do smarowania pieczywa oraz wzbogacania smaku sałatek warzywnych. Każdy ze składników ma wielkie walory zdrowotne, ale przede wszystkim smakowe, dlatego ich połączenie daje doskonałe efekty.
- Potrzebne składniki spożywcze  - Wykonanie smacznej pasty wymaga niewiele czasu i niewiele składników. Wystarczą jedynie: 
 * 1 awokado,
 * 100 g sera feta,
 * 2 ząbki czosnku,
 * 3 listki bazylii,
 * 1/2 łyżeczki soku z cytryny,
 * ładna miseczka do podawania.
- Pierwszy etap- Awokado dokładnie umyć i brać ze skórki. Pokroić na kawałki. Najlepiej przeciąć je na pół, wyjąć pestkę, a następnie kroić na małe fragmenty i wrzucać do pojemnika blendera. 
- Drugi etap  - Fetę również pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do awokado. Czosnek obrać z łupinek i albo posiekać, albo przecisnąć przez praskę do pozostałych składników. Wrzucić bazylię i wlać sok z cytryny. 
- Trzeci krok  - Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Musi powstać z nich gładka, jednolita masa. Po przygotowaniu przełożyć ją do miseczki i od razu podawać. Jeśli ma być podawana później, należy przechowywać ją w pojemniku próżniowym, w lodówce. - Smakuje doskonale na świeżym pieczywie, do krakersów, słonych precelków, chipsów oraz innych dodatków, które podaje się w czasie spotkań towarzyskich. 

















