Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na paprykę faszerowaną kurczakiem

Opiekun artykułu: wielkizub
Poziom trudności: Łatwe , Wymagany czas: 1 godz.
Przepis na paprykę faszerowaną kurczakiem

Przepis na paprykę faszerowaną kurczakiem

Papryka to pyszne warzywo, chętnie wykorzystywane do sałatek, kanapek i dań z ryżem. Nie dość, że odznacza się wyjątkowym smakiem pasującym do wielu potraw, to na dodatek można ją nazwać prawdziwym źródłem witamin. Warto używać jej w kuchni, zwłaszcza że smakuje wybornie zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej oraz sama w sobie może być bazą dla pysznych dań głównych. Poniższy przepis pokaże ci, jak w prosty sposób wykorzystać paprykę jako podstawę pełnowartościowego obiadu.

Advertising
Pokaż wszystko »
Advertising
Czego potrzebujesz:

2,5 papryki przekrojone na pół

1 cebula czerwona

3 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

pół czerwonej papryki posiekanej

1 pęczek natki pietruszki

piersi z kurczaka

1 puszka białej fasoli

250 dag żółtego sera

sól, pieprz

2,5 papryki przekrojone na pół 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju pół czerwonej papryki posiekanej 1 pęczek natki pietruszki piersi z kurczaka 1 puszka białej fasoli 250 dag żółtego sera sól, pieprz
Popularne tagi
  • czosnek
  • przystawki na ciepło
  • ryż po meksykańsku
  • ziemniaki faszerowane mięsem mielonym
  • gotowanie na parze
  • zapiekanka
  • cukier puder
  • zapiekanka z cukinii i ziemniaków
  • ziemniaki
  • zdrowe dane
  • deser z mascarpone
  • papilotki
  • olej rzepakowy
  • post
  • rodzinny obiad
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising