Advertising
Zakumaj.pl

Łatwy sposób na ugotowanie budyniu z torebki

Opiekun artykułu: prybcia
Łatwy sposób na ugotowanie budyniu z torebki

Łatwy sposób na ugotowanie budyniu z torebki

Budyń jest pysznym deserem i dobrym w zasadzie na wszystko, zwłaszcza na poprawę nastroju. W sklepach budyń dostaniemy w różnych smakach, więc każdy znajdzie swój ulubiony. Dzięki temu, że jest w torebkach, możemy w szybki i prosty sposób przygotować go w domu. Poniżej znajdziesz wskazówki, w jaki sposób ugotować budyń z torebki i delektować się tym pysznym deserem.

Advertising
Advertising
Czego potrzebujesz:

1 opakowanie budyniu w proszku w ulubionym smaku

1/2 litra mleka

2 łyżki cukru

garnek do gotowania

szklanka

miseczki bądź salaterki do podania budyniu

  • Jak ugotować budyń z torebki – krok 1

    Jak ugotować budyń z torebki – krok 1

    Z pół litra mleka odlej 1/4 szklanki, a pozostałą część wlej do garnka i zagotuj. Do odlanej 1/4 szklanki mleka dodaj budyń w proszku oraz cukier i dokładnie wymieszaj. W tym czasie możesz przygotować salaterki, do których przelejesz gotowy budyń.

  • Jak ugotować budyń z torebki – krok 2

    Jak ugotować budyń z torebki – krok 2

    Budyń wymieszany  z mlekiem i cukrem wlej do gotującego się w garnku mleka. Pamiętaj, aby cały czas mieszać, by powstający budyń nie przypalił się do garnka.

  • Jak ugotować budyń z torebki – krok 3

    Jak ugotować budyń z torebki – krok 3

    Gdy budyń zgęstnieje, przelej go do wybranych salaterek. Gotowy budyń możesz udekorować np. płynną czekoladą, sokiem owocowym oraz owocami. Pyszny budyniowy deser gotowy!

Popularne tagi
  • masa krówkowa
  • ciasteczka orzechowo-czekoladowe
  • nitka
  • przepis na ciasteczka z jagodami
  • trufle czekoladowe
  • jadalna miska
  • posypka do trufli
  • oryginalne przekąski
  • przepis na amaretti
  • przekąska na imprezę
  • masa marcepanowa
  • sos karmelowy
  • owsianka
  • biscotti
  • dodatek do herbaty
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising