Dobry shake z diety Dukana

Dobry shake z diety Dukana
Dieta Dukana to jedna z najczęściej stosowanych diet. Opiera się przede wszystkim na produktach zawierających dużą ilość białka, które jest łatwo spalane, dostarcza energii i uzupełnia braki składników budulcowych w mięśniach. Dodatkowo dieta Dukana oferuje wiele różnych przepisów, które można wykorzystać zarówno stosując dietę, jak i prowadząc zwykły, zdrowy tryb odżywiania. Odżywczy shake to jedna z lepszych przekąsek na diecie.
- Shake kakaowy  - Dla wielbicieli kakao dobrym podwieczorkiem albo śniadaniem będzie shake kakaowy. Do jego wykonania niezbędne jest: 
 * 150 g serka homogenizowanego waniliowego,
 * 1 szklanka mleka,
 * 1 łyżka kakao,
 * odrobina słodziku.
 Serek waniliowy włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Powinien być twardy. Następnie pokroić go na kawałki i wrzucić do miski albo do pojemnika od blendera. Wlać zimne mleko, wsypać kakao, dorzucić słodzik i wszystko dokładnie zmiksować na płynną masę. Przelać do kubka i wypić. Shake jest nie tylko energetyzujący, ale i orzeźwiający.
- Shake cynamonowy  - Fani korzennych aromatów będą bardzo zadowoleni ze smaku shake'a z cynamonem. Żeby go przyrządzić, potrzebne jest: 
 * 1/2 kostki białego sera, chudego,
 * 1 szklanka mleka,
 * 1 łyżka cynamonu,
 * 2 kostki słodziku.
 Rozgnieciony widelcem ser oraz rozgnieciony słodzik włożyć do pojemnika od blendera. Dodać cynamon oraz zimne mleko i rozpocząć miksowanie. Powinno ono trwać tak długo, aż wszystkie grudki sera zostaną rozbite. Do shake'a można wrzucić również 1 żółtko jaja i dokładnie zmiksować. Będzie dzięki temu gładszy i łatwiejszy do picia.
- Shake jagodowy  - Owoce są idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju napojów. Soki, koktajle idealnie smakują, jeżeli są wykonane ze świeżych owoców. Podobnego dodatku można użyć, tworząc shake'a. Wystarczy jedynie przygotować: 
 * 400 ml mleka,
 * 1/2 szklanki jagód,
 * 2 kostki słodziku.
 Mleko przelać do wysokiego naczynia albo do pojemnika od blendera. Wrzucić rozkruszony słodzik, a następnie przepłukane zimną wodą jagody. Wszystko dokładnie zmiksować aż do powstania piany, po czym przelać do szklanek i podawać ze słomkami.

















