Jak przyrządzić mrożoną herbatę truskawkowo-rabarbarową?

Jak przyrządzić mrożoną herbatę truskawkowo-rabarbarową?
Wielbiciele kawy zachwycają się wiosną i latem mrożoną kawą, natomiast wielbiciele herbaty mogą delektować się mrożoną herbatą. Co istotne, nie jest to tylko zwykła herbata z kostkami lodu. Może wystąpić w kilku smakach, w zależności od osobistych upodobań. Tym razem prezentujemy coś idealnego dla miłośników truskawek – herbatę o smaku truskawkowym z dodatkami. Wypróbuj ją według naszego przepisu, a nie pożałujesz.
- Potrzebne składniki  - Żeby wykonać smaczną herbatę o owocowym smaku i zapachu, niezbędne jest zebranie zawczasu następujących składników: - * 500 g truskawek, - * 200 g rabarbaru, - * 1 litr wody, - * 2 łyżki miodu, - * 3 torebki herbaty hibiskusowej. 
- Krok pierwszy  - Rabarbar pokroić na niewielkie kawałeczki. Sięgnąć po garnek i wlać do niego wodę, a następnie wrzucić kawałki rabarbaru. Postawić całość na piecu i zagotować. Od momentu pojawienia się intensywnych bąbelków na powierzchni wody gotować jeszcze 15 minut, do całkowitego zmięknięcia rabarbaru. 
- Krok drugi  - Garnek zdjąć z ognia. Wrzucić wszystkie torebki herbaty hibiskusowej i przykryć całość. Pozostawić na 6 – 8 minut, aż napar dobrze się zaparzy. Po wymaganym czasie odcedzić napój przez drobne sitko. Torebki wyrzucić, a rabarbar utrzeć na sitku, żeby wydobyć wszystkie krople soku oraz aromat rabarbarowy. 
- Krok trzeci  - Dodać do naparu herbaciano-rabarbarowego miód oraz jeszcze jedną szklankę wody. Zamieszać wszystko i wstawić garnek do lodówki, aż do momentu, kiedy bardzo dobrze się schłodzi. W tym czasie pokroić umyte i pozbawione szypułek truskawki. Wrzucić je do dzbanka, zalać herbatą i wymieszać. Tak przygotowany napój podawać w wysokich szklankach z kolorową słomką oraz dekoracją z plasterków truskawek. Na zdrowie. 

















