Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na bagietkę czosnkowo-serową

Opiekun artykułu: jasinska
Advertising
Przepis na bagietkę czosnkowo-serową

Przepis na bagietkę czosnkowo-serową

Często, przechadzając się alejkami sklepów spożywczych i marketów, czujemy przyjemny i charakterystycznych zapach pieczywa czosnkowego. Pieczywo takie nie tylko doskonale smakuje przegryzane jako przystawka albo śniadanie w biegu, ale jest również idealnym uzupełnieniem zupy czy też lekkiej sałatki z warzywami, fetą i oliwami z oliwek. Sklepowe bagietki czosnkowe mogą posłużyć nam jako inspiracja do stworzenia pysznego pieczywa czosnkowo-serowego w domu. Przepis nie jest trudny, gdyż wymaga od ciebie jedynie zakupienia świeżych bagietek lub pół-bagietek oraz zrobienia prostego nadzienia. Dlatego też możesz przyrządzać sobie taką ucztę codziennie.

Advertising
Pokaż wszystko »
Czego potrzebujesz:

¼ szklanki masła

½ szklanki żółtego sera

2 ząbki czosnku

natka pietruszki (opcjonalnie)

oregano świeże lub w proszku

sól i pieprz

folia aluminiowa

Wskazówki:

Jeśli chcesz, aby pieczywo miało bardziej domowy charakter, zrezygnuj z kupnych bagietek i upiecz własne.