Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na paluszki serowo-czosnkowe

Opiekun artykułu: rarka
Poziom trudności: Łatwe , Wymagany czas: 1 godz.
Advertising
Przepis na paluszki serowo-czosnkowe

Przepis na paluszki serowo-czosnkowe

Aby urozmaicić codzienne śniadania lub kolacje, warto pokusić się o samodzielnie przygotowanie pieczywa. Paluszki serowo-czosnkowe z pewnością będą smakować każdemu, gdyż są idealnym połączeniem lubianych przez wszystkich składników. Możesz podać je również jako formę zimnej przekąski na przyjęciach, gdyż nie potrzeba do nich nic więcej, jak tylko odrobinę masła. Koniecznie powinnaś wypróbować poniższy przepis, gdyż nawet osoby, które nie miały do czynienia z pieczeniem, na pewno sobie z nim poradzą.

Advertising
Pokaż wszystko »
Czego potrzebujesz:

3 ½ – 4 szklanki mąki

1 łyżka drożdży instant

1 ½ szklanki ciepłej wody

2 łyżki cukru

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżeczka soli

2 – 3 ząbki czosnku

120 g masła (najlepiej roztopionego)

½ szklanki startego żółtego serca (najlepiej parmezan)

3 ½ – 4 szklanki mąki 1 łyżka drożdży instant 1 ½ szklanki ciepłej wody 2 łyżki cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 – 3 ząbki czosnku 120 g masła (najlepiej roztopionego) ½ szklanki startego żółtego serca (najlepiej parmezan)