Advertising
Zakumaj.pl

Przepis na wątróbkę drobiową z jabłkiem i cebulą

Opiekun artykułu: bigmuta
Poziom trudności: Łatwe , Wymagany czas: 30 min.
Advertising
Przepis na wątróbkę drobiową z jabłkiem i cebulą

Przepis na wątróbkę drobiową z jabłkiem i cebulą

Wątróbka smażona nie należy do tych potraw, za którymi szaleją wszyscy, jest wręcz przeciwnie. Co niektórych bardzo trudno do niej przekonać, a już zwłaszcza dzieci, które nie przepadają za jej intensywnym aromatem oraz smakiem, gdyż z mięs najchętniej jedzą swojego ulubionego kurczaczka w panierce. Wątróbka nie jest z całą pewnością przysmakiem, który powinien znajdować się na naszych talerzach codziennie, jednak powinniśmy ją spożywać dość regularnie, ponieważ jest bogatym źródłem witaminy D oraz żelaza. Poniżej znajdziesz przepis na drobiową wątróbkę smażoną w tradycyjnym towarzystwie cebuli oraz dodatku w postaci jabłek. Jeśli to połączenie nie wydaje ci się zbyt atrakcyjne, to już po pierwszym kęsie zmienisz zdanie.

Advertising
Pokaż wszystko »
Czego potrzebujesz:

300 g wątróbki drobiowej

2 średnie cebule

1 duże jabłko

4 – 5 łyżek masła

mąka do obtoczenia wątróbki

sól i pieprz

300 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 1 duże jabłko 4 – 5 łyżek masła mąka do obtoczenia wątróbki sól i pieprz