Advertising
Zakumaj.pl

Jak zrobić szybkie krówki?

Opiekun artykułu: gieka
Jak zrobić szybkie krówki?

Jak zrobić szybkie krówki?

Smaczne krówki to prawdziwa przyjemność jedzenia. Mogą urozmaicić każde popołudnie, a ładnie zapakowane – stanowić piękny prezent dla bliskiej osoby. Zamiast kupować i trwać w niepewności, czy aby na pewno są dobre, warto samodzielnie przyrządzić krówki. Z podanym w poniższym artykule przepisem jest to bardzo proste.

Advertising
Advertising
  • Jakich składników potrzeba?

    Jakich składników potrzeba?

    Żeby krówki wyszły tak smaczne, jak się od nich oczekuje, niezbędne jest przygotowanie następujących składników:
    * 1 szklanka cukru,
    * 1 szklanka mleka,
    * 1/4 kostki margaryny,
    * cukier waniliowy.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Na szerokiej, dość głębokiej patelni rozpuścić margarynę. Gdy będzie już płynna, dodać cukier i zamieszać całość drewnianą lub silikonową łyżką. Wlać mleko i ponownie wymieszać.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Dodać dowolną ilość cukru waniliowego i jeszcze raz wymieszać zawartość patelni. Poczekać, aż zacznie się spieniać. Gdy pienienie się ustanie, a masa zacznie się rumienić, należy zdjąć naczynie z ognia.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotową, wciąż ciepłą masę przelać do formy. Poczekać, aż ostygnie, po czym włożyć formę do lodówki, aby całkowicie stwardniała. Wyjąć foremkę z chłodu dopiero, kiedy całość dobrze zastygnie. Pokroić nożykiem – dobrze sprawdza się drewniany – na kawałki. Od razu zjadać albo zapakować w ozdobną folię i podarować w prezencie.

Popularne tagi
  • temperatura oleju
  • sztuczna krew
  • lody
  • pączki czekoladowe
  • przepis na jabłka w cieście francuskim
  • przygotowanie warzyw
  • grill
  • cukier waniliowy
  • sposób przygotowania twarogu
  • czas gotowania
  • ciasto wielkanocne
  • jajko z sosem koperkowym
  • kisiel
  • deser z jabłkiem
  • mąka kukurydziana
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising
X